Mladík vydieral a ohováral svoju priateľku.Vozili sa na ukradnutom aute. Zmizol náves s práčkami.Z lietadla ukradli výškomer a rádiostanicu.Ukradli psov.Zlodeji brali čo sa dalo.Našli 58 nábojov.

01.06.2010 Celý región

Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin vydierania a prečin ohovárania 22 ročnému mužovi z Humenného.
Mladík vydieral a ohováral svoju priateľku:
Obvinený Humenčan od septembra 2009 do januára 2010 nútil svoju 16 ročnú priateľku, aby s ním zotrvala v partnerskom vzťahu, lebo inak zničí jej dobrú povesť najmä v rodine, medzi spolužiakmi a kamarátmi. Dňa 10.1.2010 dievča aj napriek jeho hrozbám vzťah ukončilo. Obvinený po tomto o nej postupne v priebehu mesiacov január a február tohto roku zverejnil na internete, spoločne s intímnymi fotografiami pochádzajúcimi zo vzťahu, nepravdivé informácie o tom, že poskytuje sexuálne služby, k čomu boli pripojené jednak jej telefónne číslo, ale aj telefónne čísla jej rodičov.

Vozili sa na ukradnutom aute:
Policajný vyšetrovateľ z Vranova n/Topľou vzniesol včera obvinenie pre prečin neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla dvom mladíkom (16r. a 19r. ) z obce Sedliská, okr. Vranov.
Obvinená dvojica v nedeľu 30.5.2010 v čase okolo 23:30 h po spoločnej dohode sa zmocnili osobného auta VAZ 2101, ktoré bolo zaparkované pred blokom na Sídl. Lúčna vo Vranove. Na aute vytlačili predné vetracie okienko, otvorili dvere, naštartovali auto a odišli. V čase okolo 1:35 h ich na ceste medzi obcami Malá Domaša a Holčíkovce zastavila policajná hliadka. Pri kontrole policajti zistili, že auto bolo ukradnuté. Oboch obvinených stíha polícia na slobode.

Zmizol náves s práčkami:
Popradskí policajti vyšetrujú v týchto dňoch krádež návesu naloženého automatickými práčkami.
Ku krádeži došlo v dobe od 16:15 h 28.5.2010 do 21:35 h 29.5.2010. Náves bol odstavený v na parkovisku výrobcu pračiek v Poprade Matejovciach. Ukradnutý náves mal čierny podvozok a oplachtovanie modrej farby s nápisom po stranách LKW Walter, pričom v ňom bolo naložených 201 kusov automatických práčok. Krádežou návesu vznikla škoda 8 000. - € a škoda krádežou automatických práčok 60 000. - €. Prípad vyšetruje popradský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci pre zločin krádeže.

Z lietadla ukradli výškomer a rádiostanicu:
Na policajnú linku 158 oznámil včera ráno 62 ročný Prešovčan krádež prístrojov z kabíny lietadla.
Doposiaľ neznámy páchateľ niekedy od začiatku mája 2010 do 29.5.2010 v Ľuboticiach na Bardejovskej ulici ukradol z neuzamknutej kabíny tam odstaveného lietadla typu čmeliak Z37 výškomer a rádiostanicu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 670. - €. Polícia prípad vyšetruje ako prečin krádeže.

Ukradli psov:
Z dvoch domov v Chminiaských Jakubovanoch, okr. Prešov zmizli počas víkendu psy.
V noci z piatku na sobotu prišiel doposiaľ neznámy páchateľ na pozemok jedného z rodinných domov. Odtiaľ ukradol psa, kríženec špica so psom nezistenej rasy, čím majiteľke vznikla škoda 50. - €.
Počas nasledujúcej noci zmizol pes z ďalšieho domu. Zlodej vošiel na oplotený pozemok domu, odkiaľ potom ukradol psa nezistenej rasy, čím majiteľke vznikla škoda 50. - €. V oboch prípadoch začali policajti z Chminianskej Novej Vsi trestné stíhanie vo veci pre prečin porušovania domovej slobody.

Zlodeji brali čo sa dalo:
Vranovskí policajti vyšetrujú od včera krádež vlámaním do budovy poľnohospodárskeho družstva v Kamennej Porube, okr. Vranov n/Topľou.
Zatiaľ neznámy páchateľ prišiel na družstvo v noci z nedele na pondelok. Tu z voľne položeného mulčovača ukradol tiahlo, španovacie kladky a krycie plechy, taktiež ukradol liatinovú vaňu, vchodové dvierka od klietky pre psa a z klietky búdu pre psa. Následne došiel k vchodovým dverám dielne, kde odstránil visací zámok, vošiel dnu a ukradol odtiaľ kardónový hriadeľ a z vysokozdvižného traktorového vozíka štartér. Okrem toho v dielni páchateľ vybral voľne položené drevené okno, ktoré rozbil a poškodil žalúzie pred vchodom do budovy dielne. Krádežou tak vznikla škoda 1 690. -€ a poškodením 83. -€.

Našli 58 nábojov:
Na polícií vo Svidníku oznámil včera 76 ročný, počas rekonštrukcie starej drevárne pri rodinnom dome v obci Krajná Poľana, okr. Svidník našiel 58 nábojov do pušky pravdepodobne z II. sv. vojny. Tieto zároveň aj priniesol so sebou a odovzdal ich. Policajti o náleze informovali policajného pyrotechnika, ktorý prinesené náboje zaistil.
 

Vyberte región